מתכונים דיאטטים טעימים
יש דעה רווחת שאוכל דיאטטי הוא אוכל לא טעים, אבל זה ממש לא צריך להיות כך. אפשר להכין אוכל טעים שהוא גם בריא וגם דיאטטי עם כמה שינויים קטנים. כמובן שלא ממש אפשר להכין פיצה או בורקס דיאטטיים, ואפילו לא עוגת שוקולד. אבל מאכלים אחרים שהם פחות "בעייתיים" מבחינת ההרכב שלהם, בהחלט אפשר לשנות בעזרת מתכוני דיאטה נכונים ובריאים. הכנו עבורכם מספר מתכונים דיאטטים טעימים שסופר קלים להכנה.
הכי חשוב להבין זה מה שלוש הקבוצות שהן הכי בעייתיות מבחינת מזון ככל שזה נוגע לדיאטה
- שומנים
- עמילנים (פחמימות ריקות)
- סוכרים
הרעיון של מתכונים דיאטטים טעימים שתוכלו להכין ולאכול בשמחה, הוא להימנע ככל האפשר משלושת סוגי המזונות האלה ולהחליף אותם במזונות אחרים, שדומים במידה מסוימת בטעמם או במרקמם, אבל שלא שייכים לקבוצות הבעייתיות.
מתכונים דיאטטיים – שומנים
אין ממש משהו שיכול לשמש בתור תחליף לשמן, אבל אפשר להשתמש בשמנים שהם "חצי צרה". דוגמה לכך הוא תרסיס שמן דיאטטי. זה עדיין שמן, אבל השכבה שמרססים היא כל-כך קטנה שהערך הקלורי שלה הוא פשוט זניח.
מוצר נוסף זה שמן קוקוס. לשמן קוקוס יש תכונה מדהימה: המולקולה שלו גדולה מדי ולכן הגוף לא יכול לספוג אותו. אז בעצם יש שמן שהגוף לא סופג בתור שמן.
מתכוני דיאטה – עמילנים
העמילנים נחלקים לכמה קבוצות. יש את העמילנים שמגיעים מדגן, כגון חיטה, שאת חלקם אפשר להחליף. לצערנו לא בכל המתכונים אפשר להחליף אותם, אבל בחלק בהחלט אפשר.
כחלק מניסיון מעשי עם מגוון רחב של מתכוני דיאטה מהירה אנו יכולים להגיד לכם שתחליפים טובים זה קמח סויה או קמח קינואה שיכולים להחליף את הקמח בפשטידות או לשמש להסמכת תבשילים. קמח סויה יכול גם להחליף קמח בתבשילים מסוג אחר – המתכון המצורף משמש דוגמה לכך.
עמילן נפוץ כחלק ממגוון רחב של מתכונים דיאטטים זה תפוח אדמה. בתבשילים שדורשים תפוח אדמה אפשר להוריד את תפוח האדמה ובמקומם לשים קולורבי או לפת. מתכונים דיאטטים טעימים שבמקורם מבוססים על נטו תפוח אדמה, כגון תפוח אדמה מוקרם או פירה, אפשר לעשות דווקא עם כרובית. יוצא מעניין, טעים מאוד ודיאטטי.
מתכונים לדיאטה – סוכרים
סוכר אפשר להחליף כמובן בממתיקים שגם הם נחלקים לכמה סוגים.
הממתיקים הסינתטיים אמנם לא משמינים, אבל גם לא כל-כך בריאים. ממתיקים מומלצים יותר כמרכיב בריא יותר של מתכונים דיאטטיים הם הממתיקים הטבעיים.
ביניהם יש את צמח הסטיביה שמשמש כממתיק טבעי כבר 500 שנה, או את סירופ האגבה שהיה ה-"סוכרזית" של האינדיאנים במשך מאות שנים. אמנם לסירופ אגבה יש ערך קלורי לא מבוטל, אבל בגלל שהוא לא מעורר הפרשת אינסולין בגוף, הוא לא גורם בגוף לתגובה כמו שסוכר גורם. טעמו ומרקמו דומים לדבש, ואם לא משתוללים איתו הוא הממתיק המומלץ ביותר שקיים היום בשוק.
דוגמא למתכון דיאטטי טעים: עוגת גבינה אפויה דיאטטית
מצרכים:
- 4 ביצים מופרדות
- 5 כפות קמח סויה
- גביע גבינה לבנה 3%
- גביע שמנת חמוצה
- כוס כמו סוכר
הכנה:
- מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
- מקציפים את החלבונים (הלבן של הביצה) עם חצי כוס כמו סוכר.
- בקערה נפרדת מערבבים את כל שאר החומרים.
- בתנועות קיפול מערבבים את תערובת הגבינה לתוך קצף הביצים. זהירות לא לשבור את הקצף.
- משמנים תבנית קפיצית עגולה בתרסיס שמן ושופכים פנימה את התערובת.
- אופים 50 דקות, מכבים את התנור ומשאירים בתנור סגור שעתיים.
- במשך הזמן הזה אסור לפתוח את התנור כי העוגה תקרוס במרכז.
- מקררים ומגישים קר.
בקרוב מאוד נעלה מתכוני דיאטה מהירה רבים ומגוונים. יש למה לצפות..
ראו גם – מחשבון קלוריות