חינם - המדריך מלא לירידה במשקל | שליח חינם עד הבית חייגו עכשיו 077-9555512

חינם
המדריך המלא
לירידה במשקל

בלוג

לחם/לחמניות טחינה – לחם ללא קמח, ללא פחמימות וללא סוכר

לחם/לחמניות טחינה – לחם ללא קמח, ללא פחמימות וללא סוכר

לחם ולחמניות טחינה הן מאד מאד פשוטות להכנה, ולא צריך קמח כדי להכין אותם. הלחמניות האלו יכולות להוות גיוון גם למי שמקפיד על תזונה נטולת גלוטן.

מצרכים לגרסא חלבית:

1 כוס טחינה גולמית מלאה (מומלץ "אחווה", יש בה 4 גרם פחמימה ל-100 גרם מוצר)
2 ביצים
1 גביע לבן או שמנת חמוצה
1 כף שמן זית
1 כפית סודה לשתייה

מצרכים לגרסא לא חלבית:

1 כוס טחינה גולמית מלאה (מומלץ "אחווה", יש בה 4 גרם פחמימה ל100 גרם מוצר)
1 ביצה
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית מיץ לימון או חומץ תפוחים
1/2 כוס מים

◊ אפשרויות גיוון: טימין/ אורגנו/ שום/ מלח גס/ פלפל

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
מערבבים בקערה טחינה, ביצים, לבן/שמנת חמוצה, שמן זית וסודה לשתייה.
יוצקים את התערובת לתבנית שקעים, או תבנית אינגליש קייק, אפשר לשים מעל חלק מהגיוונים לפי הטעם, ומכניסים לתנור ל-25 דקות.
אפשר לשמור במקרר או במקפיא.

מי שרוצה להתעלות על עצמו, יכול להוסיף בתוך הבלילה גם אגוזים, צימוקים, זרעים ולקבל לחם בריאות אמיתי.או להוסיף גם ממתיק 0 קלוריות ו- 2 כפות קקאו ולקבל עוגת שוקולד טחינה.

ניתן להכין מהבלילה גם מקלות בייגל עבות שאותם יש לאפות על נייר אפיה. הן תחליף נהדר למקלות גריסיני או בייגלה.

בתיאבון

מאמרים נוספים