סלט מטבוחה מופחת שומן
מצרכים:
8 עגבניות בשלות
3 גמבות אדומות
2 פלפלים ירוקים חריפים
כף גדושה פפריקה מתוקה
כפית כמון
חמש שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
חוצים את הפלפלים (כולל החריף) לשניים, ומנקים את הגרעינים ואת החלקים הלבנים. (מומלץ לעבוד עם כפפות חד פעמיות כי החריפות של הפלפל נדבקת לידיים ואם לאחר מכן נוגעים בטעות בעיניים זה שורף מאוד(.
מניחים את הפלפלים והעגבניות במעבד מזון ומעבדים עד שהכול קצוץ דק מאוד וכמעט רסק. מעבירים לסיר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
מוסיפים את השום, הפפריקה והכמון וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שכל הנוזלים מתאדים.
מערבבים כל 5-10 דקות.
כאשר הנוזלים התאדו לחלוטין נותנים לזה להתקרר בערך רבע שעה, מוסיפים את שמן הזית והמלח ומניחים במקרר לשעה לפני ההגשה למיצוי טעמים.